Kreatív Hobbi és Ajándékbolt

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/334-2402

Blog
Wittmann Eszter
2020.11.19 14:50

Őszi makk füzér gyapjúból

Őszi makk füzér gyapjúból

Tartsatok velem és készítsünk el egy nagyon bájos falidíszt gyapjúból!

Sziasztok!

Hoztam nektek egy irtó cuki dekorációt! Ha ti is szívesen gyűjtögettek az erdőben mindenféle kincseket, mint én, akkor ezeknek a terméseknek a jó részét fel is lehet használni különféle dekorációk készítéséhez. Én most a makk sipkákat használom fel és készítek egy kedves kis füzért.

Amire szükségetek lesz:

Szivacsalátét

Gyapjú

Nemezelő tű

Varrótű vagy lyukasztó szerszám

Cérna

Ragasztópisztoly

Makksipkák

1. lépés: A kiválasztott színű gyapjúból kihúzunk egy keveset. A gyapjút soha ne vágjuk ollóval, hanem a két kezünket kicsit távolabb téve egymástól, óvatosan húzzunk ki egy keveset, ha még nem elég, akkor ismételjük még egyszer.

2. lépés: A gyapjút kezdjük el feltekerni szorosan tojás alakúra.

3. lépés: A nemezelő tűvel böködjük a tojás formát a szivacson,  amíg elég kemény és megfelelő formájú lesz. A tűvel óvatosan bánjunk, mert nagyon hegyes és igen fájdalmas, ha megszúrjuk magunkat! Mindig egyenes mozdulatokkal böködjünk, ahogy beböktük a tűt, ugyanarra húzzuk vissza, különben a tű eltörhet! A munka elején lehet használni a vastagabb tűt, ahogy tömörödik a gyapjú jöhet a vékony tű.

4. lépés: A makk sipkákat egy erős tűvel (DE NE A NEMEZELŐ TŰVEL!) lyukasszuk át. Majd fűzzük fel őket cérnára a képen látható módon.

5. lépés: Ezután ragasszuk be a gyapjó golyókat a sipkákba ragasztópisztollyal.

Kész is vagyunk, az egész kb. 30-45 percet vesz igénybe és igencsak mutatós kis dekoráció a jutalmunk!

Fotók:

Köszönöm, hogy velem tartottatok!